Blog

Miljøvennlige barneklær

Klesindustrien står for store utslipp, og klærne blir i tillegg fraktet over lange avstander. Dette gjør det vanskelig å velge miljøvennlige plagg. Men det er heldigvis mange ting du kan se etter for å gjøre bedre miljøvalg når du skal kjøpe barneklær.

Holdbarhet er avgjørende

All klesproduksjon gir utslipp. Derfor gjelder det å velge plagg som varer lenge. Jo lengre levetid et plagg har, desto lavere blir utslippene i forhold til denne levetiden. Når et plagg brukes lenge, blir det dessuten kjøpt færre klær, som også er bra. Sats derfor på barneklær som har god kvalitet. Når barna vokser ut av dem, kan plaggene gå i arv til søsken, yngre slektninger eller naboer og venners barn.

Velg økologisk og gjenvinnbart

Økologiske plagg er bedre for miljøet enn konvensjonelle plagg. Sjekk derfor om plaggene du liker er lage av økologisk bomull, lin eller lignende. Lav bruk av kjemikalier under produksjonen er en annen ting du kan se etter. I tillegg bør du sørge for at plaggene er lette å gjenvinne. De blir jo utslitt før eller senere, og da bør de være laget av materialer som kan gjenbrukes. Her er det best å velge plagg av rene materialer, for eksempel ren bomull, lin, ull eller silke. Plagg som er sammensatt av mange materialer er langt vanskeligere, og noen ganger umulige, å gjenvinne.

fusion