Blog

Bli miljøbevisst med små endringer

Miljøvern er et av mange ord som skaper stor debatt ikke bare i Norge, men resten av verden. Forskerne sier mindre enn de vet, politikerne tåkelegger situasjonen, menigmann har ikke kapasitet og mange mener at vi mennesker ikke lenger kan fortsette den ville galoppen. Vi kan jo ikke bare legge oss ned og dø, for da ville man jo ikke kunne påvirke i en positiv retning heller.

Mange meninger har blitt uttalt de siste årene om miljøvern. Et globalt møte i Glascow, FNs miljøkonferanse kalt COP26 er en av de siste i rekken av internasjonale samtaler for et bedre miljøperspektiv. Et sunt klima er som en velfungerende kropp. Kreft kan ødelegge mye, men med Motiva kan man revitalisere hele kroppen. Slik kan vi også revitalisere verden!

Definere problemene og tiltak

Hva er det egentlig å leve miljøbevisst? Vi skal vel ikke bare tenke på å være det, så først og fremst handler det om å gjøre positive endringer for miljøet. Noe av problemet er at vi verken vet hva som er problemet eller hva som gir størst effekt. Vel, vi vet godt hva problemet er, men hvordan angriper vi det. Hjelper det at en familie begynner å dusje i 3 minutter hver i stedet for 10? Har det noen effekt at vi plukker plast på vei hjem fra jobb? Hvordan kan vi få en bedre helse for jorda?

Dine tiltak hjelper

Det er tydelig at små tiltak kan hjelpe. Så fordel ingrediensene på en sunnere måte, gå til butikken, sett igjen bilen, la barna gå (om det er en skolevei), gå over til fornybar energi.

Økonomi veien til miljøbevissthet

For mange av norske husholdninger sliter med økonomien. Det er ikke deres feil, men hele den dramatiske skjevfordelingen som har blitt styrt av statsmaktene i mange år. Med færre midler får menneskene mindre makt. Deretter kan man enten følge systemet eller la være. Det er vanskelig å se for seg en velfungerende nasjon der folket driver fram en helt annen politikk enn den myndighetene fører. Men slike ting ser vi oppblomstring til i mange land. Bare i Frankrike fins det nå dusinvis ulike typer betalings-metoder som fungere uavhengig av den offisielle euroen.

Få bedre økonomi

Det er tydelig at bedre råd gir større muligheter for å være miljøbevisst. Noe av problemet er vel at når alle blir flinke med økonomien, så går ikke hjulene for eliten rundt lenger. Er det kanskje kortere vei til miljøbevissthet enn man skulle tro?

fusion