Blog

Miljøvennlig oppussing

Finnes det noe som heter miljøvennlig oppussing? Du bruker jo selvsagt ressurser når du skal pusse opp hjemme, men det finnes alltid en mer miljøvennlig måte å gjøre ting på. Aller først bør du satse på kvalitetsprodukter når du bygger og innreder hjemmet ditt. Velg tidløs design som holder i mange år. Da slipper du å kjøpe så mye nytt hele tiden, og den mest miljøvennlige oppussingen er den oppussingen du slipper å gjøre.

Barnerom til nykommeren

Noen ganger det det likevel nødvendig å pusse opp et par rom. For eksempel når det kommer en ny verdensborger. Verden trenger barn, for befolkningsveksten er i ferd med å bremse opp, og her i Norge blir det faktisk født for få barn. Derfor er hvert barn velkomment, både innen familien og i samfunnet. Og den lille fortjener naturligvis det beste, men på en miljøvennlig måte.

Innred barnerommet med holdbare møbler, gjerne tremøbler. Velg giftfrie produkter, enten det er møbler, klær eller leker. Allergivennlighet er en annen ting du bør tenke på. Velg giftfri maling til møbler og vegger, eller velg tapet som passer til et barnerom for å friske opp veggene.

Det finnes også miljøvennlige leker. Tenk gjerne over hvilke leker du kjøper, og ikke minst hvor mange leker du kjøper. Er det mulig å redusere antallet leker og mengden klær? Husk at dette er produkter som krever mange ressurser både under produksjon og transport. Lag gjerne klær selv, for eksempel ved å strikke dem. Det er bedre for miljøet. Du kan også strikke sengetepper, matter og puter til barnerommet. Naturligvis kan du også strikke leker til barnet.

Skap miljøbevisste barn

Når du får barn, har du en unik mulighet til å forme dem helt fra starten. Du kan lære dem å bli miljøvennlige borgere helt fra de er små, slik at de er med på å forandre verden. Forklar dem hvor viktige det er å ta vare på naturen og miljøet, og når de blir litt eldre, velger de kanskje en utdanning der de kan bidra til å finne løsninger på miljøproblemene. For barn er ikke et miljøproblem, barna er de som skal finne gode løsninger og redde verden. Så gled deg over det nye familiemedlemmet, og bruk god tid på å lage det perfekte barnerommet. Hvis du gjør det meste av jobben selv, sparer du dessuten både tid og penger, og du har større påvirkning på hvilke produkter du bruker under oppussingen. Du kan rett og slett pusse opp mer miljøvennlig når du gjør jobben selv.

fusion