Blog

Hjelp insektene i nabolaget

Verdens insekter er i fare. Du legger kanskje ikke merke til det, og kanskje syns du at insekter bare er ekle, men insekter har en viktig plass i økosystemet. Dersom de forsvinner, kan også vi mennesker få problemer. Insekter er viktige pollinerere og enkelte arter bidrar til skadedyrbekjempelse, gjennom å spise andre insektarter.

Naturens søppelfjernere

Men insektene er også naturens renholdere. Det er ikke slik at hundedritt, nedfallsfrukt og visne blader bare forsvinner på magisk vis. Insektene rydder opp i naturen, og hjelper til med å bryte ned dødt materiale. Uten dem ville det raskt blitt utrivelig rundt oss.

Hjelp insektene

Heldigvis er det ting du kan gjøre for å hjelpe insektene. Nei, du trenger ikke å kaste ekstra mys søppel rundt det for å mate dem, for det er mer enn nok mat til dem ute i naturen. Men du kan for eksempel la noen nedfallsblader få ligge, som næring til både insekter og jorden i hagen. Pollinerende insekter er avgjørende for matproduksjonen vår, og dersom de forsvinner, vil også menneskene dø ut. Hjelp bier og humler ved å henge opp et insekthotell der de kan legge egg. Plant gjerne blomster som tiltrekker seg bier og sommerfugler. Da hjelper du både insektene, og skaper mer liv i hagen din.

fusion