Blog

Miljøkrise!

I denne artikkelen skal vi snakke om miljøet, og mer spesifikt så skal vi snakke om de utfordringene som hele jordkloden vår står ovenfor. Det finnes mange forskjellige grunner til at vi nærmere oss et kritisk punkt i miljøkrisen.

Dagens miljøkrise

Det finnes mange forskjellige problemer som vi står ovenfor i dag, alt fra plast og søppel som ligger på havbunnen til at ozonlaget vårt blir ødelagt av karbonutslipp. Det største problemet med plast og havet er at mesteparten av livet på jordkloden eksisterer faktisk i havet. Vi dreper en ekstrem mengde forskjellige arter som lever i havet gjennom denne typen forurensning. Problemet med plast er jo selvsagt også at det ikke brytes raskt ned i naturen som for eksempel andre organiske stoffer.

Det er også et stort problem at vi slipper ut en god blanding av forskjellige skadelige stoffer i atmosfæren. Utviklingen av industrien som vi har sett opp gjennom årene har også økt dette utslippet. Vi krever også mye energi for å kunne fungere som et samfunn, og det er ikke alle steder som kan bruke vind, sol eller vannkraft for å kunne produsere energi. Et alternativ til dette blir da ting som kjernekraftverk og lignende. Dersom du selv vil ha en renere kilde til strøm kan du besøke Tibber.com/no/ for å finne alt det du trenger der.

Dette er dessverre ikke de eneste problemene vi har, selv om du ser at er mange nok i seg selv. Vi mennesker bruker også å drille opp noe vi kaller olje, og dette bruker vi til å utvikle det vi kaller for drivstoff. Vi bruker dette drivstoffet til å kjøre biler og forskjellige maskinerier. Disse maskinene slipper vi også ut en gass som vi kaller for karbondioksid. Du har garantert hørt mye om disse utslippene, og det verden prøver å få til er rett og slett å redusere disse utslippene så fort som mulig.

Problemet med dette er at det er ekstreme store selskaper som ikke vil tape penger. Det er disse menneskene som virkelige kan forandre verden gjennom makten som de sitter på, i stedet er det gjennomsnittlige mennesker som får råd om hvordan vi skal kutte forbruket vårt.

På en måte så ligger faktisk makten hos forbrukerne, men det er mye vanskeligere for oss å organisere et tiltak som kan ha en stor effekt. Individet kan gjøre mye for å redusere sine egne utslipp, men dette kommer ikke nødvendigvis til å stoppe de store nasjonene av denne verden fra å slippe ut disse farlige gassene.

I Norge så slipper vi også ut mye utslipp på grunn av at vi samler inn mye olje, men samtidig så hjelper det veldig på økonomien vår, og derfor er det ekstremt vanskelig å stoppe.

fusion