Blog

Ta vare på miljøet og økonomien

I et samfunn hvor reising på kryss og tvers av landegrenser har blitt mer og mer vanlig, er bortsett fra koronapandemien som har herjet det siste året, miljø og økonomi viktige saker å diskutere. Utstrakt reising medfølger, som de fleste allerede er klar over, økt forurensning gjennom økt utslipp av miljøfarlige klimagasser. Det stilles også krav til økonomien til hver enkelt.

Som kjent er det ikke billig å bestille flybilletter og hotellopphold, og man må ha orden på økonomien for å få til dette. I denne artikkelen ser vi hvordan økonomien kan forbedres gjennom å reise mindre og hvordan refinansiering kan hjelpe hvis for eksempel mye reising har ført til at det har samlet seg opp dyre smålån.

Mindre reising – bedre miljømessig og økonomisk

Mindre reising vil for det første føre til mindre utslipp av miljøfarlige klimagasser, og derfor forbedre miljøet på jorda. Et vanlig argument er at hver enkelts bidrag i så måte ikke har så mye å si, men samtidig er det viktig å huske at alle små bidrag totalt sett kan utgjøre en veldig stor forskjell.

Forbedre økonomien ved hjelp av refinansiering

Det er ulike grunner til at mange har økonomiske utfordringer. Det som ofte går igjen er at kredittkortgjeld og forbrukslån er de viktigste årsakene til nettopp dette. For mange har kortsiktig tankegang gjort at de har tatt opp lån som har blitt vanskelig å betjene.

En måte å få kontroll på dyre smålån og kredittkortgjeld på er å samle alle lån i ett større lån. Da får man bedre kontroll. Den andre grunnen til at dette er en god ide er at refinansiering gir muligheten til å få lavere rente, noe som igjen fører til lavere månedlige kostnader på gjeld og lån, som deretter vil forbedre økonomien.

Vi har i denne artikkelen sett på hvordan reising kan påvirke både miljø og økonomi, samt på refinansiering av gjeld og smålån.

fusion